BMW M3 F80 S55


BMW M3 F80 3.0I 450HP TO 700HP


700HP VOOR DE RACEBAAN


Voor het eerst heeft de M3 een turbo. Twee stuks zelfs, die de gloednieuwe zes-in-lijn aanvuren tot een vermogen van 450pk en een trekkracht van 550 Nm. Met zo’n turbo vrees je voor de finesse van de gasrespons, traditioneel een sterk punt van dit icoon. Geen nood, de Duitsers hebben er wat op gevonden. In de Sport Plus-modus houden ze bijvoorbeeld de wastegate gesloten wanneer je van het gas gaat, waardoor de turbine aan 100.000 rpm blijft draaien en je dus op elk moment boost beschikbaar hebt. Uiteraard gaat ASD PERFORMANCE een stapje hoger en bouwt deze TF035HL4W turbo’s om tot ceramic ball bearing turbo’s die het mogelijk maken om een vermogen tot zelfs 800pk te realiseren.

De kit bestaat uit een 2 downpipes , 2 sportluchtfilters, charge& boost pipe, silicone upgrade inlaat buis en 2 stage 3 ceramic ball bearing turbo’s.  Samen met de herschreven sturingssoftware zorgt deze hardware voor een vermogen van 700Pk – 850NM en meer.  

Volgens de traditie van ASD Performance wordt ook deze kit in het eigen atelier ontwikkeld, gefabriceerd en gemonteerd.

Testbank


Zoals steeds wordt elke wagen bij ASD PERFORMANCE zowel voor, tijdens als na de tuning op onze 4×4 vermogenstestbank uitvoerig getest. Hierdoor kunnen exacte waarden zoals Pk en lucht-brandstof verhoudingen van uw auto gemeten worden. Het vermogen en het koppel worden verhoogd met als doelstelling de motor vlotter te laten werken. En natuurlijk gebeurt de tuning zonder de geldende emissienormen uit het oog te verliezen. Na de optimalisatie ontvangt u tevens een print en video van de gemeten waarden voor en na de tuning. Hierop worden de resultaten tengevolge van de remapping van uw auto grafisch weergegeven.