ASD Performance: about us


Experience makes the difference

Opgericht in 1994, klimt ASD Performance snel op tot een referentie in het tunen en upgraden van motoren.

De basis van het succes is de jarenlang zorgvuldig opgebouwde ervaring van oprichter Santino Pecorelli. Die is zeer jong wanneer hij de knepen van het vak leert. Al snel verplaatst zijn interesse zich naar het verbeteren en tunen van motoren. Eerst verdiept hij zich in de kunst van de klassieke of mechanische tuning, later volgt de specialisatie in het aanpassen van de elektronica.

Dankzij deze brede ervaring en diepgaande technische kennis, kan ASD Performance vandaag een ruim assortiment in eigen huis en op maat van uw auto ontwikkelde powerpacks aanbieden voor BMW en Porsche.

Onze werkwijze


Ongeacht de gekozen upgrade, doorloopt elke auto bij ASD Performance dezelfde procedure. Die bestaat uit drie stappen.

Stap 1

Met behulp van ‘state of the art’ toestellen wordt een professionele diagnose uitgevoerd, die een actuele weergave van de technische conditie en de prestaties van uw auto geeft.

Stap 2

Op basis van de door u gemaakte keuze, worden de gevraagde aanpassingen uitgevoerd. De perfecte afstelling van de software gebeurt tijdens verschillende runs op de eigen 4×4 vermogenstestbank.

Stap 3

De resultaten van de aanpassingen worden uitgebreid getest. Eerst op de testbank, daarna volgt een ultieme test op de weg.

Ook deze omvangrijke procedure is het resultaat van onze jarenlange ervaring. ASD Performance gaat immers voor absolute klantentevredenheid. Daarom wordt alles in het eigen atelier ontwikkeld en gefabriceerd. Alleen zo kunnen we perfectie garanderen. Perfectie aan een correcte prijs.

 

Tuning door ASD Performance


Power on Demand

Stage 1

De meest populaire en toegankelijke vorm van tuning bestaat in het wijzigen van de elektronische kenvelden van het motormanagement, wat toelaat om de brandstoftoevoer, de turbodruk en de begrenzing van de motor te optimaliseren.

Stage 2

De combinatie van tuning en een aangepaste uitlaat, waardoor de turbo sneller reageert, tilt de prestaties van uw auto naar een nog hoger niveau.

Stage 3

Een volgende stap bestaat in de montage van een intercooler, die door de turbo samengedrukte lucht, voor die bij de inlaat komt, afkoelt. Dit zorgt voor een extra verhoging van het vermogen.

PERFORMANCE PACKS

Om het onderste uit de kan te halen, wordt de turbo zelf geoptimaliseerd. Voor onze hybride turbo’s vertrekken we van een standaardexemplaar, waarvan de inwendige componenten worden aangepast. Aanpassingen die, net als alle andere, volledig in het eigen atelier worden uitgevoerd.

Onze partners