BMW F87 M2 COMPETITION


BMW F87 M2 COMPETITION


700HP VOOR DE RACEBAAN


De N55-zescilinder werd ingeruild voor het S55-blok. Of iets concreters: de M2 draait nu op dezelfde hardware als de M3/M4. Een nieuwe zes-in-lijn die de coupé 40Pk en 50Nm krachtiger maakt. Het grootste verschil ten opzichte van de vorige 3 liter is het gebruik van 2 turbo’s in plaats 1. Hoewel dat amper iets doet aan de druk, helpt die bijkomende turbo de mechaniek wel aan extra power.
Als Competition doet de coupé namelijk exact wat je van een M mag verwachten: zorgen voor mechanische extase.

De kit bestaat uit een 2 downpipes , 2 sportluchtfilters, charge& boost pipe, 2 stage 3 ceramic ball bearing turbo’s en silicone upgrade inlaat buis. Samen met de herschreven sturingssoftware zorgt deze hardware voor een vermogen van 700Pk – 850NM en meer.

Volgens de traditie van ASD Performance wordt ook deze kit in het eigen atelier ontwikkeld, gefabriceerd en gemonteerd.

Testbank


Zoals steeds wordt elke wagen bij ASD PERFORMANCE zowel voor, tijdens als na de tuning op onze 4×4 vermogenstestbank uitvoerig getest. Hierdoor kunnen exacte waarden zoals Pk en lucht-brandstof verhoudingen van uw auto gemeten worden. Het vermogen en het koppel worden verhoogd met als doelstelling de motor vlotter te laten werken. En natuurlijk gebeurt de tuning zonder de geldende emissienormen uit het oog te verliezen. Na de optimalisatie ontvangt u tevens een print en video van de gemeten waarden voor en na de tuning. Hierop worden de resultaten tengevolge van de remapping van uw auto grafisch weergegeven.