1000 HP PROJECT


PROJECT 1000 HP


VOOR DE RACEBAAN EN DRAGSTRIP


Deze 1000 pk sterke BMW M135i is met voorsprong ons meest prestigieuze en extreme project, waarbij de jarenlange ervaring van ASD Performance in één auto is gebundeld.


  • MOTOR: Met de indrukwekkende prestaties voor ogen, is de N55-motor vervangen door de S55 van de M3/M4, die vervolgens een ingrijpende interne upgrade onderging. Nieuwe drijfstangen en zuigers, met metalen sleeves versterkte cilinderwanden, zowel aan de inlaat- als aan de uitlaatzijde aangepaste nokkenassen en performantere kleppen en klepveren in een grondig bewerkte cilinderkop zorgen voor een betrouwbare basis. Voor de echte powerboost zorgt het ASD Performance Powerpack, dat bestaat uit twee in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde Stage 3 Dual Ceramic Ball Bearing-turbo’s, twee downpipes, twee sportluchtfilters en een watergekoelde intercoolerkit. Een pakket dat wordt uitgebreid met een methanol-injectiekit. Om de brandstoftoevoer te optimaliseren worden twee hogedrukbrandstofpompen en één lagedrukbrandstofpomp in de benzinetank gemonteerd. Tenslotte is de 8HP-achttrapsautomaat vervangen door een gerobotiseerde zeventrapsversnellingsbak met dubbele koppeling (DKG).

  • EXTERIEUR: Om dit fenomenale vermogen op een doeltreffende en veilige manier aan de grond te brengen, is ook de ophanging grondig aangepakt. Zowel vooraan als achteraan wordt de ophanging van de BMW M2 Competition gebruikt, gecombineerd met KW-schokdempers. En er worden exclusieve alu gesmede PSG-velgen gemonteerd. Het oog mag immers ook iets hebben. Daarom kozen we voor een ombouw conform aan de facelift van de F87 M2, ledlichten en carbonaccenten zoals de spiegelkappen, de diffuser en de eindpijpen van de Remus-uitlaat.

  • INTERIEUR: Het interieur tenslotte ademt helemaal de racesfeer uit die in een auto als deze mag worden verwacht. Recaro-racestoelen, het stuurwiel en het digitaal dashboard van de BMW M2 Competition aangevuld met een WEngineering-display en een DKG-versnellingspook zorgen hiervoor.

Testbank


Zoals steeds wordt elke wagen bij ASD PERFORMANCE zowel voor, tijdens als na de tuning op onze 4×4 vermogenstestbank uitvoerig getest. Hierdoor kunnen exacte waarden zoals Pk en lucht-brandstof verhoudingen van uw auto gemeten worden. Het vermogen en het koppel worden verhoogd met als doelstelling de motor vlotter te laten werken. En natuurlijk gebeurt de tuning zonder de geldende emissienormen uit het oog te verliezen. Na de optimalisatie ontvangt u tevens een print en video van de gemeten waarden voor en na de tuning. Hierop worden de resultaten tengevolge van de remapping van uw auto grafisch weergegeven.